Laat de privacy nulmeting doen

Wil je weten hoe het staat met de privacy binnen jouw organisatie? Laat dan de privacy nulmeting doen door Gerald.

Maak een afspraak

Wie is Gerald Rutten

Over

Gerald Rutten (1970) is een ervaren extern functionaris gegevensbescherming die zich specialiseert in het onderwijs; “Ik richt me helemaal op het onderwijs zodat ik goed kan overzien wat privacy daarbinnen betekent. Het onderwijs is een prachtige sector waarbinnen beschermen van de privacy heel relevant is. Ik vind het belangrijk oplossingen aan te bieden die behapbaar en realistisch zijn voor de dagelijkse schoolpraktijk”.

Gerald heeft een persoonlijke aanpak; “Dat werkt in de eerste plaats prettig. En je bereikt samen toch meer vanuit het contact en een goede onderlinge relatie”. Gerald is goed bereikbaar en reageert snel op vragen en verzoeken. Hij is universitair opgeleid (Tilburg) en gaat voor goede kwaliteit in zijn werk.

Externe FG

Organisaties komen er steeds meer achter dat de functie van functionaris gegevensbescherming (FG) meer inhoudt dan oorspronkelijk werd gedacht. Van een FG wordt verwacht dat deze actuele en diepgaande kennis heeft van het vakgebied. Dat hij of zij de organisatie en collega’s advies geeft. En controleert of de privacyregels worden nageleefd. De FG rapporteert daarover aan het bestuur. Deze dubbelrol van adviseren en controleren kan lastig zijn. De onafhankelijkheid van de FG is hierin heel belangrijk. Daarbij zijn controle-ervaring en adviesvaardigheden relevante competenties voor de FG.

Abonnement

Een abonnement nemen op Gerald Rutten Privacy als externe FG kan voor jouw organisatie een goede optie zijn. Je krijgt de beschikking over een onafhankelijke FG die de materie heel goed kent. Tegen een vaste, aantrekkelijke prijs.

De voordelen van een externe FG

  • Je voldoet aan de wettelijke eis dat je een FG moet hebben
  • De onafhankelijkheid van de FG is geborgd
  • Vast bedrag per maand, voorspelbare kosten
  • Hoge kwaliteit van advies en toezicht
  • Geen opleidingskosten
  • Het Privacy Portaal krijg je er gratis bij