Voor het primaire onderwijs

Het Privacy Portaal

Met het Privacy Portaal kun je als medewerker van school en bovenschools gemakkelijk de informatie vinden die je nodig hebt. Handig navigeren en informatie vinden in 350+ vragen en antwoorden, 140+ achtergrondartikelen en 40+ voorbeelddocumenten. Gewoon op je computer, tablet of telefoon.  Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je die eenvoudig stellen in het portaal. Gerald Rutten geeft snel het antwoord.

 

Ben jij privacyverantwoordelijke of (interne) functionaris gegevensbescherming van jouw bestuur of school? Dan zal het je aanspreken dat je het Privacy Portaal kunt inzetten als basis en bron om het kennis- en bewustzijnsniveau op een goed niveau te hebben en houden. Zodat je ook op dat punt voldoet aan de privacywet. Je kunt bijvoorbeeld in de nieuwsbrief privacy-items opnemen met een link naar het Privacy Portaal voor verdere informatie. Ook kun je de eigen specifieke gedragscode IBP verwerken in het Privacy Portaal. Als medewerkers zoeken naar een bepaald onderwerp vinden ze meteen wat jouw organisatie op dat punt van hen verwacht. Dat is prettig en duidelijk.

Voor wie het is

Eén portaal voor alle medewerkers

Het Privacy Portaal is voor alle medewerkers in het primair onderwijs. Ben je leerkracht, IB’er, schooladministratie, schoolleider, HR, ICT of bestuurder? Dan vind je precies wat je nodig hebt. Op jouw startpagina krijg je de artikelen en downloads die het meest relevant zijn voor jou!

Zie zelf hoe het privacy portaal werkt

Filmpjes

Bekijk de onderstaande filmpjes en weet in enkele minuten hoe het Privacy Portaal werkt.

Privacy Portaal in vogelvlucht

Persoonlijke startpagina

Voorbeelddocumenten

Privacy goed geregeld voor elke functie

leerkracht / klassenassistent
Elke dag ben je bezig met privacygegevens. Je overlegt in- en extern over de leerlingen. Je hebt te maken met gescheiden ouders en filmende familieleden. Het leerlingvolgsysteem, cloudopslag, veilig mailen. Hoe ga je daar allemaal mee om?
intern begeleider
Je bent spin in het web als het gaat om de leerlingenzorg. En ook als het gaat om het werken met privacygevoelige gegevens van leerlingen. Denk aan diagnoses, psychische en fysieke problemen, thuissituatie. En alle partijen en deskundigen waarmee je gegevens deelt. Wat zijn daarvoor de privacyregels?
schooladministratie
Op de schooladministratie komen veel gegevens van de leerlingen voorbij. Voldoet het inschrijfformulier aan de privacyregels? Mag je eigenlijk wel een kopie ID hebben? Worden de gegevens na de wettelijke bewaartermijn uit het leerlingvolgsysteem verwijderd? En zijn de toegangsrechten tot dit systeem niet te ruim ingesteld?
schoolleider
Als schoolleider ben je het eerste aanspreekpunt dat op jouw school de privacyzaken goed geregeld zijn. Weet jouw team hoe ze moeten werken volgens de privacyregels? En hebben ze daarvoor de juiste ondersteuning?
Bestuurder
De privacywet wijst de bestuurder aan als verantwoordelijke dat de scholen en de ondersteuning de privacywet naleven. Je moet altijd aan de toezichthouder kunnen aantonen dat jouw organisatie de privacyregels naleeft. Is dat het geval? En hoe toon je dat aan?
HR medewerker
Gegevens van medewerkers vallen onder de privacywet. Wat zijn de regels voor toegang tot het personeelsdossier? Wat zijn de bewaartermijnen? Hoe zit dat met informatie over ziekteverzuim? Gegevens uitwisselen bij loonbeslag of arbeidsconflict? Foto's in de "wie-is-wie" of googelen van sollicitanten?
ICT-medewerker
In de privacywet staat dat de school de gegevens goed moet beveiligen. Deels is dat technisch, deels gedrag van medewerkers. De technische beveiliging zit mogelijk in jouw takenpakket. En je legt collega’s waarschijnlijk ook uit hoe ze veilig met ICT-middelen kunnen omgaan. Het Privacy Portaal helpt daarbij.

Snel en eenvoudig

Zo werkt het

Vind het antwoord op jouw vraag
Tussen de 350+ vragen vind je gemakkelijk jouw vraag met het antwoord.
Download handige voorbeelddocumenten
In het portaal vind je meer dan 40 voorbeelddocumenten die je kunt downloaden. Beleid, gedragscodes, reglementen, protocollen, formulieren, voorbeeldbrieven, registers enzovoort.
Stel je vraag en krijg antwoord
Staat je vraag niet tussen de 350+ vragen? Stel je vraag dan in het portaal. Gerald Rutten zorgt snel voor het antwoord.
Upload je documenten
Upload het privacybeleid en andere documenten van je eigen bestuur of school zodat de medewerkers die gemakkelijk op één plaats kunnen vinden.
Houd de registers bij
Het verplichte verwerkingenregister en incidentenregister kunnen in het portaal worden bijgehouden. Alleen muteerbaar en zichtbaar voor aangewezen medewerkers.

Gemakkelijk voor elke medewerker

Het portaal gebruiken

Het is heel eenvoudig om het Privacy Portaal te gebruiken. Je kunt in de zoekbalk invullen wat je wilt weten. Of je navigeert door de onderwerpen via de menubalk. Dat wijst zich vanzelf.

 

Kijk ook eens bij de vragen die anderen hebben gesteld en de antwoorden die Gerald daarop heeft gegeven. Misschien is jouw vraag al eerder gesteld. Via de zoekfunctie komen de relevante vragen van anderen vanzelf naar voren.

 

Niet gevonden wat je zoekt? Stel jouw vraag dan eenvoudig in het Privacy Portaal. Gerald Rutten geeft dan zo snel mogelijk antwoord. Gemakkelijker kan niet!

 

 

Aantrekkelijke tarieven

Het abonnement

De kosten van het Privacy Portaal abonnement hangen af van het aantal leerlingen. De prijzen staan hieronder. Huur je Gerald Rutten in als functionaris gegevensbescherming via het Plus- of Compleet abonnement? Dan krijg je het Privacy Portaal er gratis bij.

 

Heb je een specifieke vraag  voor Gerald die niet in het portaal staat? Of wil je een advies? Daarvoor betaal je het afgesproken uurtarief. Betalen kan vooraf met een strippenkaart of op factuur achteraf.

 

 

tot en met 1.000 leerlingen
€ 25

per bestuur, per maand

exclusief BTW

van 1001 t/m 5.000 leerlingen
€ 50

per bestuur, per maand

exclusief BTW

5.001 en meer leerlingen
€ 100

per bestuur, per maand

exclusief BTW

Ik wil het portaal gebruiken

Door het Privacy Portaal weet je hoe je zorgvuldig kunt omgaan met de gegevens van leerlingen en medewerkers. En hoe je de privacyregels naleeft. Als bestuurder en schoolleider weet je wat ingeregeld moet worden. Het Privacy Portaal helpt je het goed te doen!

  • Eén portaal voor alle medewerkers
  • Regelmatig nieuwe waardevolle informatie
  • Antwoord op al je vragen

Testimonials

Wat anderen zeggen

Gerald werkt als Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor stichting Nuwelijn (primair onderwijs) en stichting Muzerij. Gerald heeft onze organisaties geholpen op een planmatige manier te voldoen aan alle eisen die de AVG ons stelt. Gerald wordt gekenmerkt door een pragmatische invalshoek en is zichtbaar en benaderbaar voor medewerkers. Hij schrijft goed leesbare protocollen en beleidsstukken, waar vanuit het voor iedereen helder is hoe te handelen bij privacyvraagstukken. Gerald heeft een pro-actieve houding en onze organisaties profiteren van de kennis die hij heeft opgedaan bij diverse andere organisaties. Gerald is een prettig persoon in de omgang.
Niels Brans, Bestuurder, Nuwelijn Gilze Rijen, 1.300 leerlingen
Deze website is net nieuw. Deze testimonial is nog in de maak.
Marie Louise de Groot, Directeur-Bestuurder, Samenwerkingsverband Passend Onderwijs, Breda eo
Deze website is net nieuw. Deze testimonial is nog in de maak.
Nicole van Son, Bestuurder, INOS Breda, 10.000 leerlingen
1.400+
mensen gebruiker het portaal al
90+
vragen zijn al door mensen gesteld
200+
handige documenten werden al gedownload

Privacy Portaal gratis inbegrepen

Neem het Plus- of Compleet abonnement

Wil je er zekerheid over dat jouw scholen en bovenschoolse organisatie aan de privacywet voldoen? Neem dan een abonnement op Gerald Rutten als externe functionaris gegevensbescherming. Er zijn twee abonnementen. Plus en Compleet. Het Privacy Portaal krijgt je er gratis bij.

Ik wil meer weten  Abonnement afsluiten

Extra handjes of advies als dat nodig is

Inhuren op projectbasis is ook mogelijk

Heb je zo af en toe behoefte aan extra handjes of advies van een privacyexpert? Wil je bijvoorbeeld workshops of presentaties voor de medewerkers? Een nulmeting of begeleiding bij het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments? Daarvoor kun je Gerald Rutten op projectbasis inhuren. Vooraf krijg je een offerte zodat je weet waar je aan toe bent.

Gemakkelijk een videoafspraak inplannen

Plan zelf de afspraak in
Afspreken op een moment dat het jou goed uitkomt. Dat is zo geregeld.
Ontvang een bevestiging per mail
Je krijgt meteen een bevestiging in je mailbox. Zo weet je dat het inplannen is gelukt.
Zet de afspraak direct in je agenda
Vanuit de bevestigingsmail kun je de afspraak gemakkelijk in je eigen agenda zetten.
Videobellen met Gerald
De afspraak duurt drie kwartier tot een uur.
Kijk wat Gerald voor je kan doen
Maak kennis met Gerald. Bespreek de behoeften van je school of bestuur op het gebied van privacy. Kom erachter wat Gerald voor je kan betekenen. En zie hoe het privacy portaal werkt.
Videogesprek inplannen
Afspraak inplannen

Plan je een afspraak in? Dan krijg je een bevestiging per e-mail. Vanuit die mail kun je de afspraak meteen in je agenda zetten. En ook de link om te videobellen zit erbij.

Jouw privacy is belangrijk

Daarom gebruik ik jouw gegevens alleen om onze afspraak te plannen en je zo goed mogelijk te helpen.

Bericht sturen
  • Jouw privacy is belangrijk

    Daarom gebruik ik jouw gegevens alleen om onze afspraak te plannen en je zo goed mogelijk te helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.